recept: Hagymás babsaláta, Kifőzde
Hagymás babsaláta
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

30 dkg szárazbab,
só, ecet, őrölt bors, cukor,
1 fej vöröshagyma,
0,5 dl olivaolaj,
petrezselyem, 1 babérlevél


A babot megtisztítjuk, megmossuk, előző nap beáztatjuk.
Ebben az áztatólében megforraljuk, 3 perc múlva leszűrjük, majd hideg vízben babérlevéllel feltesszük főni, vigyázva, hogy szét ne főjön.
Elkészítjük a salátalevet (ecettel, sóval, cukorral, olajjal, őrölt borssal és a karikára vágott vöröshagymával, amit előzőleg kissé lesóztunk).
A még forró babot leszűrjük, és az előkészített salátaöntetbe keverjük, lehűlés után hűtőbe tesszük.
Hidegen tálaljuk, petrezselyemzölddel, gerezdekre vágott főtt tojással díszítjük.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: örségi babsaláta
 paradicsomos babsaláta
 török babsaláta
 majonézes babsaláta

Forrás: Réges-régi szakácskönyvből.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.10.16. Utoljára frissítve: 2008.10.19.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 19:32:49 - 2.11)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez